Чого бракує молоді Дніпропетровщини, щоб стати європейцями?

Filed under Новини

17 квітня в Міжнародний день активних людей відбулась Друга Школа європейських традицій та цінностей в Дніпропетровську. Захід відбувся в рамках цьогорічного святкування Дня Європи в Україні. Європейський союз проголосив 2013 рік – Роком європейського громадянина.

Євроклуби професійно-технічних закладів освіти та шкіл зібрались в приміщенні Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки, щоб дізнатися, як це бути європейськими громадянином. Захід було проведено громадською організацією «МІКС», Центром європейської інформації в Дніпропетровську та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

В ігровій формі молодь дізналась про структуру та інститути ЄС, ознайомилась з основними правами та обов’язками громадян Європейського союзу та обговорила схожі пріоритети Європи та України. Юні знавці ЄС дискутували, що таке цінності, громадянство та що є важливим для сьогоднішніх молодих українців.

Студенти робітничих професій та школярі зійшлись на одному: щоб бути активними громадянами, молодь має виявляти інтерес та відчувати підтримку держави. За словами євроклубівців, юним українцям сьогодні бракує як власного бажання займати активну громадську позицію, так і знань та інструментів, щоб реалізувати молодіжні ініціативи.

Щоб стати громадянами, в європейському розумінні цього слова, молодь потребує підтримки!

Проект “Дні Європи в Україні – 2013”Товариства “Український Народний Дім в Чернівцях” та Мережі Центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org) реалізовується за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”. Проект передбачає проведення Днів Європи у травні 2013 року у регіонах України з фокусуванням на дискусіях про європейські цінності, зокрема, тематиці прав людини та громадянської активності.

You must be logged in to post a comment Login